Afrontem un canvi econòmic i social d’una importància semblant a la Revolució Burgesa que va donar llum a l’economia capitalista que tenim avui. El model econòmic que està naixent és el de l’economia ètica a on el valor ja no es troba al treball com a l’economia capitalista, ni a la terra com a l’economia feudal. Ara trobem el valor a la capacitat de construir relacions socials significativament ètiques: un híbrid entre tecnologia, disseny i responsabilitat social.
Això no és una utopia:l’economia ètica ja és aquí. La trobem al nou estil de direcció d’empreses, a les formes avançades de treball, a la societat del coneixement, als mercats financers i als sistemes innovadors de producció i distribució social inspirats en el software P2P o en les comunitats 2.0.
L’economia ètica s’ha desenvolupat conjuntament amb les noves tecnologies de la informació i la comunicació, i el seu impacte global creix i es difon conjuntament.
De les més grans empreses internacionals esta sorgint una generació de joves emprenedors i innovadors capaços de crear nous negocis profitosos, no només per engrossir les seves butxaques, sinó per dotar de valors al món.
Aquests empresaris practiquen el canvi social a través de la revitalització urbana, l’agricultura sostenible, la innovació tecnològica verda, les energies alternatives i la inversió en sintonia amb la societat.
Qualsevol iniciativa que pretengui arribar a ser veritablement sostenible i innovadora haurà de ser cada vegada més eficient amb l’ús de la energia i els recursos naturals, transparent i responsable amb la comunitat i bona per al equilibri de les persones i els essers vius.
30 d’abril 2009
L’economia ètica: el camí cap a la recuperació de la crisi
Publicat per
María
Etiquetes de comentaris:
crisis i innovació,
ecoCiutat,
inversió,
medi ambient,
societat
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
0 comentaris:
Publica un comentari a l'entrada