El teu navegador no admet frames <a href='http://www.blogger.com/home'>Accedir a la pàgina pricipal de Blogger</a>
Menú Accessible del Bloc Començament del primer article Suscripció al butlletí Arxiu del Bloc per ordre de data Índex de categories Qui som? Els resposables del Bloc Sobre accessibilitat, dreceres i opcions del Bloc

10 de juliol 2009

La televisió per internet de Sant Cugat

Com esmentàvem en el post “UNA APOSTA PEL DESENVOLUPAMENT DE L'IPTV”, tant els entorns IPTV com InternetTV estan basats en les mateixes tecnologies, encara que els seus models tant de desplegament com de negoci són radicalment diferents.
Televisions en xarxa
La televisió per Internet representa un entorn de continguts i accés oberts. El contingut és emès des del proveïdor de serveis a l'usuari final a través d'Internet, pel que no es té cap control sobre la xarxa de transport. Avui tots els sistemes de “Internet Television” arriben a les llars a través dels PC, el que encara suposa una limitació, que tendirà a solucionar-se amb la Convergència d'Internet i TV.

El més clar exemple d'aquest model és YouTube, que té més d'un 40% de quota de mercat. Des de juny de 2008, Sant Cugat compta amb un canal partner en YouTube que amb més de 12.000 visites i 30.000 reproduccions de videos.

Aquesta iniciativa entre l'Ajuntament de Sant Cugat i la productora Cugat.cat va ser entesa com un pas cap a la InternetTV. I ara, la recentment estrenada Cugat tv, ofereix al ciutadà una plataforma per conèixer les activitats que és fan a Sant Cugat aprofitant les noves tecnologies. Cugat tv neix amb vuit canals temàtics i una de les novetats més atractives, es la possibilitat de que el propi internauta de es pot confeccionar el novè canal, el seu propi canal a Cugat tv, amb les preferències personals de cadascú.