El teu navegador no admet frames <a href='http://www.blogger.com/home'>Accedir a la pàgina pricipal de Blogger</a>
Menú Accessible del Bloc Començament del primer article Suscripció al butlletí Arxiu del Bloc per ordre de data Índex de categories Qui som? Els resposables del Bloc Sobre accessibilitat, dreceres i opcions del Bloc

03 de juliol 2009

Una aposta pel desenvolupament de l'IPTV

IPTV (Internet Protocol Television) és el mitjà per la transmissió de paquets de continguts de televisió, utilitzat en Internet. Però en realitat, els conceptes IPTV o Internet Television, s’utilitzen per fer referència a models de negoci.

En l'IPTV, el proveïdor del servei controla tant la xarxa de transmissió, com els continguts o l'accés als mateixos. De manera que pot garantir la qualitat del senyal fins a l'usuari final, l'oferta de continguts o l'accés als mateixos. Per una part, això suposa una forta inversió, però per una altra, permet una interacció directa bidireccional entre l'usuari i l'operador. Permetent oferir serveis interactius que utilitzen el canal de retorn de banda ampla sobre IP.
Nen mirant una televisió dels anys 60
Serveis associats a l'IPTV són la transmissió dels canals clàssics a través de multidifusió, el PPV (Pagament per Visió), el VoD (Video On Demand), el mesurament d'audiències personalitzat o generació de canals de continguts a la carta. Actualment els operadors ofereixen un paquet de serveis de televisió, telefonia i dades (Triple-Play), encara que recentment està incorporant-se també el servei de telefonia mòbil per IP (Quad-Play).

Actualment moltes companyies estan apostant molt fort pel desenvolupament de l'IPTV: Telefónica amb Imagenio, Jazztel al portal Jazztelia TV, OrangeTV, Ya.com,… i també les grans multinacionals com Microsoft, Alcatel-Lucent o Ericsson.