El teu navegador no admet frames <a href='http://www.blogger.com/home'>Accedir a la pàgina pricipal de Blogger</a>
Menú Accessible del Bloc Començament del primer article Suscripció al butlletí Arxiu del Bloc per ordre de data Índex de categories Qui som? Els resposables del Bloc Sobre accessibilitat, dreceres i opcions del Bloc

06 de novembre 2009

Primer projecte dins del marc definit al Pla Local d’Innovació


Instal•lació del sistema de comunicacions via radiofreqüència VHF per a la gestió integral–centralitzada de l’estalvi i control de reg intel•ligent de les zones verdes públiques de la ciutat.
El Pla Local d’innovació 2009-2012 es va aprovar al Ple Municipal de Juny de 2009 per donar un marc al desenvolupament dels projectes d’innovació dirigits preferentment al medi ambient i desenvolupament sostenible i a donar impuls a l’economia del coneixement i la comunicació a la ciutat.
Com dos gotes d'aigua

Dins de les accions dirigides a la primera línia d’actuació, l’ajuntament de Sant Cugat està treballant per fer sostenible el reg intel•ligent per les zones verdes del municipi, mitjançant la gestió integral–centralitzada d’estalvi i control i el seu ús just, mínim i suficient.

S’està implantant una tecnologia innovadora que fa servir un sistema central que rep, controla i retorna els paràmetres d’informació dels satèl•lits instal•lats a les zones verdes en relació al sòl, clima i plantes amb pluviòmetres i sensors d’humitat de sòl i capacitat de camp, una estació meteorològica sobre el terreny i informació de les característiques de la vegetació al ordinador central. Amb el coneixement i control d’aquests paràmetres, l’ordinador ens indica la dosi de reg justa, mínima i necessària a aplicar per un dia concret en les condicions d’aquell dia.

Dins de les actuacions del Pla Local d’Innovació, s’ha participat en aquest projecte dotant d’un sistema de comunicacions via radio freqüència VHF, ubicat a la torre de comunicacions municipal de la Floresta, que possibilita l’enllaç per distribuir la senyal de control de reg intel•ligent, facilitant la comunicació directa d’anada i de retorn. Ja no caldrà anar jardí, per jardí, parc per parc per dosificar el reg, canviar, reprogramar o tancar els sistemes de reg automatitzats, es podrà fer des de l’ordinador central de l’ajuntament a distancia, per comunicació via radio freqüència.

A més s’aprofitarà la mateixa tecnologia mediambiental d’estalvi i racionalització energètica de l’aigua, del seu consum, ús i reducció de costos per facilitar també una millor gestió de la comunicació i coordinació en tasques preventives i/o en situacions de risc o d’emergència, que pot reduir el nivell de risc o l’abast de l’emergència i en conseqüència minimitzar les possibles afectacions tant a la població, els bens i el Medi Ambient.