El teu navegador no admet frames <a href='http://www.blogger.com/home'>Accedir a la pàgina pricipal de Blogger</a>
Menú Accessible del Bloc Començament del primer article Suscripció al butlletí Arxiu del Bloc per ordre de data Índex de categories Qui som? Els resposables del Bloc Sobre accessibilitat, dreceres i opcions del Bloc

20 de novembre 2008

Interfícies de futur

En un futur proper, viurem un canvi substancial en la manera de veure les coses a la pantalla.



Oblong, una empresa amb seu a Los Angeles i Barcelona, ha desenvolupat una de les interfícies més curioses i espectaculars dels darrers anys, G-Speak. Els aficionats al cinema hauran vist quelcom semblant al film Minority Report, pel•lícula futurista en la qual la interfície és utilitzada com anàlisi forense amb pantalles guiades amb usos gestuals.

Els fundadors d’Oblong van prendre part com a assessors científics en la pel•lícula, on van assessorar sobre la utilitat i les característiques de la interfície. Així doncs, no és coincidència que aquesta interfície fes aparició al llargmetratge, ja que és en el que han estat treballant durant llarg temps.

La utilització de la interfície per mitjans gestuals obre el futur a una infinitat de possibilitats en el desenvolupament de noves aplicacions, deixant obsoletes les actuals pantalles d'ordinador, televisió i, fins i tot, videojocs; canviant la manera de veure i interactuar amb els diferents dispositius d'ús científic i quotidià, pràcticament sense canvis des del 1984.

Actualment, s'utilitzen per l'anàlisi i control de grans quantitats d'informació, interfícies en 3 dimensions, interfícies multiusuari, etc. I és que, l'ampli ventall de possibilitats que obre aquesta nova interfície deixa el futur computacional obert a una infinitat d'aplicacions, entre les quals es troben els serveis financers, l’automoció, els centres de networking, el suport logístic i cadenes de gestió, els centres d'intel•ligència i militars, el control d'imatge mèdica, així com les interfícies de consumidor final i un llarg etcètera en tots aquells camp que puguem imaginar-nos. En qualsevol dels casos, el futur es mostra prometedor.