El teu navegador no admet frames <a href='http://www.blogger.com/home'>Accedir a la pàgina pricipal de Blogger</a>
Menú Accessible del Bloc Començament del primer article Suscripció al butlletí Arxiu del Bloc per ordre de data Índex de categories Qui som? Els resposables del Bloc Sobre accessibilitat, dreceres i opcions del Bloc

16 de gener 2009

Arriben els e-books

La notícia de la comercialització a Catalunya dels dispositius lectors d’e-books ha saltat a l’opinió pública, obrint un nou camp per a la distribució de material imprès.

Els reproductors a la venda avui, funcionen amb tinta electrònica, una nova tecnologia que no emet llum i que permet llegir sense cansar la vista. Actualment, els continguts que es descarreguen són en negre sobre blanc i fan el efecte de paper.

Alguns models ja permeten escriure anotacions sobre la pantalla i guardar-les amb el llibre, descarregar els e-books (via WiFi, 3G o Bluetooth) i incorporar targetes de memòria. També existeixen ja prototips plàstics que arribaran durant els propers mesos i que són com a carpetes de folis, inclús enrotllables per a dur-los sota el braç com si fossin un diari.

Per al medi ambient aquesta és, sense dubte, una gran notícia: una vegada més la innovació pot col·laborar en l’estalvi de paper. Imaginem les biblioteques públiques amb aquests dispositius, sense metres lineals de llibres a les parets; imaginem les motxilles dels nens amb un únic dispositiu, sense el pes dels llibres i el quaderns; imaginem... Si us plau, poseu-vos a imaginar i compartiu-lo!