El teu navegador no admet frames <a href='http://www.blogger.com/home'>Accedir a la pàgina pricipal de Blogger</a>
Menú Accessible del Bloc Començament del primer article Suscripció al butlletí Arxiu del Bloc per ordre de data Índex de categories Qui som? Els resposables del Bloc Sobre accessibilitat, dreceres i opcions del Bloc

12 de gener 2009

El futur de la televisió digital

Als Estat Units es comencen a disparar certes alarmes a poques setmanes de l'apagada de la TV analògica.

L'apagada està inicialment prevista pel 17 de febrer
d'aquest any però, segons el diari The Washington Post, hi ha més d'un 6% de famílies (més de 7 milions de llars) encara sense preparar per la TV digital. Tal és la situació que sembla que una persona de l'equip del president electe Barack Obama ha enviat una carta a certs Congressistes clau per tal d'ajornar l'apagada. Al nostre país la situació sembla que anirà pel mateix camí i no seria estrany que al darrer moment es decretés una moratòria.

Ara bé: s'ha triat el camí
correcte? És la TDT, tal i com s'ha desplegat, la millor plataforma? Per què no fer una aposta de futur cap a la TV IP? No seria millor dedicar esforços i inversió en fer arribar a tothom un ample de banda que permetés l'accés a la xarxa amb una connexió ràpida i, de pas, l'accés a una televisió digital de debò? No estem ficant-nos en una via morta que caldrà torna a recórrer en poc temps per abandonar la TDT i ficar-nos a la veritable TV digital? No seria, a més, la TV IP un revulsiu per al sector de les empreses tecnològiques?

Segons alguns, això sembla. En paraules de Juan Carlos Gómez-Cornejo, responsable de Digital Media d'IBM,
"(...) la televisión IP es clave en la estrategia de supervivencia de las telcos (...) los proveedores de contenidos no están mostrando interés por desplegar redes IPTV, sino que prefieren llegar a alianzas con operadores de telecomunicaciones que son, en definitiva, los que están liderando el despliegue de estas tecnologías (...)”