El teu navegador no admet frames <a href='http://www.blogger.com/home'>Accedir a la pàgina pricipal de Blogger</a>
Menú Accessible del Bloc Començament del primer article Suscripció al butlletí Arxiu del Bloc per ordre de data Índex de categories Qui som? Els resposables del Bloc Sobre accessibilitat, dreceres i opcions del Bloc

13 de gener 2009

Construcció ecològica

Amb la crisi collant fort a la societat, sembla que ja no existeixi el canvi climàtic. I per molt que ens dolgui, és quelcom que no podem obviar i en canvi, sí que podem tractar de millorar el que actualment tenim.

L'avanç tecnològic de la darrera dècada, i més encara d'aquests últims anys, s'ha accelerat de forma exponencial. La construcció comença a ser una mica més sostenible i, l'aparició de nous materials aplana el camí cap a un futur una mica més ecològic.

Des que els romans van inventar el formigó s'ha avançat molt, encara que sembla que aquestes pròximes dècades seran prometedores en aquests aspectes.

Amb la imminent arribada del formigó transparent al mercat, el panorama arquitectònic mundial pot prendre un nou gir, i si a això li afegim els recents avenços en matèria de reciclatge i sostenibilitat, podem esperar un futur una mica més satisfactori no sols per a nosaltres, sinó per al planeta, que bona falta li fa. Aquest formigó, un 30% més lleuger que el tradicional, conté un ingredient secret que sumat a la tradicional grava i sorra units amb ciment blanc, permeten que passi un 80% de llum. Aquest fet pot produir un canvi significatiu en la forma que veiem les llars i utilitzem la llum del dia.

D'altra banda, i seguint en matèria de construcció, val a dir que una companyia californiana diu que pot utilitzar el 90% del CO2 creat en una planta de gas per a crear ciment. I és com per a donar salts d'alegria, doncs per a la creació d'una tona de ciment, s'aboca una tona de CO2 a l'atmosfera, per la qual cosa, sent això així, el balanç de la creació de ciment podria ser gairebé "gratis" pel medi ambient. I dic gairebé gratis, perquè no és el CO2 l'única cosa que contamina.

En fi, esperem que els avanços segueixin caminant cap a endavant i no cap a enrere.