El teu navegador no admet frames <a href='http://www.blogger.com/home'>Accedir a la pàgina pricipal de Blogger</a>
Menú Accessible del Bloc Començament del primer article Suscripció al butlletí Arxiu del Bloc per ordre de data Índex de categories Qui som? Els resposables del Bloc Sobre accessibilitat, dreceres i opcions del Bloc

06 de maig 2009

Nova imatge del Bloc del Fòrum d'Innovació Tecnològica

El Bloc del Fòrum d’Innovació Tecnològica és una de les eines de suport del Pla Local d’Innovació que l’Ajuntament de Sant Cugat ha engegat i que fins el 2012 impulsarà els projectes tecnològics prioritàriament al servei de la comunicació i el medi ambient.

Aquest Bloc va néixer amb una imatge corporativa que volia trencar amb els altres espais virtuals de l’Ajuntament de Sant Cugat i amb les tendències d’imatge tecnològica més corrents. Sembla que amb la imatge “dels quadres blaus” i els personatges de “la família FIT” ho vam aconseguir.
La família FIT dóna pas a la nova imatge del Fòrum
És una imatge que pot o no pot agradar però en cap cas deixa indiferent.
Ara que ja engeguem el Pla Local d’Innovació i que el fil està posat a l’agulla canviem d’imatge per donar una nova dimensió al Bloc.
No només estèticament (tipografia, icones, colors per indicar els enllaços i reordenació de continguts) sinó que també hem adaptat tant la forma com el contingut per complir amb les normes d’accessibilitat WAI, segons el compromís de les administracions públiques (Reial Decret 1494/2007, de 12 de novembre, Llei 11/2007, de 22 de juny i Llei 56/2007, de 28 de desembre).

En ser una eina de comunicació depenent d’una administració pública, l’Ajuntament de Sant Cugat, ha de vetllar per l’accés a la informació de la ciutadania evitant qualsevol tipus de barrera digital.
El repte ha estat l’aconseguir a través d’una plataforma web 2.0 d’accés gratuït com Blogger un grau òptim d’accessibilitat possible: un nivell d’adequació de doble A.
S’han hagut, no únicament revisar els criteris de programació, sinó també estandarditzar procediments i fins i tot adequar els criteris de redacció dels articles.

El Bloc d’Innovació Tecnològica és el punt de partida per assolir aquest repte: anar difonent a tots els espais web municipals aquesta dinàmiques i ser més infoaccessibles en tots els aspectes.
A través d’aquest canal 2.0, la ciutadania amb els seus consells i comentaris ens ajudaran a ser més democràtics i eficients.