El teu navegador no admet frames <a href='http://www.blogger.com/home'>Accedir a la pàgina pricipal de Blogger</a>
Menú Accessible del Bloc Començament del primer article Suscripció al butlletí Arxiu del Bloc per ordre de data Índex de categories Qui som? Els resposables del Bloc Sobre accessibilitat, dreceres i opcions del Bloc

23 de febrer 2009

De la Societat de la Informació a la Societat de la Innovació

Per a Jerry Engel, professor i director executiu del Lester Center for Entrepreneurship and Innovation a la Universitat de Berkeley, California, innovació significa "resoldre un problema d’una forma nova; és el matrimoni d’una gestió empresarial amb una capacitat de creació”.
Imatge de recurs: una Tablet-PC
Un des objectius prioritaris de las polítiques locals, nacionals i internacionals a tot el mon és arribar a establir un clúster d’innovació al seu territori, que doni impuls a la creació de noves tecnologies de valor y a empreses en xarxa associades a aquestes tecnologies. Per sembrar les condicions necessàries per que sorgeixin clústers locals s’ha d’incorporar el procés de la innovació a la cultura de la població. Cóm? Donant visibilitat als casos d’èxit, formant als joves a les escoles i la universitat, propiciant la figura dels mentors a la empresa, o conceptualitzant nous negocis que beneficiïn a venedors i compradors.

El repte i la oportunitat de la nostra societat, el que ens ajudarà a sortir de aquesta crisi, és la extensió de la tecnologia de la informació, principalment dins de les àrees del medi ambient i la energia (tecnologia verda), de las ciències de la salut i de la biologia (biotecnologia) o de la ciència dels materials (nanotecnologia).

Sant Cugat compta ja amb un clúster d’empreses i persones innovadores que estan participant en l’elaboració del Pla Local d'Innovació, alineat amb aquests objectius i amb aquestes línees d’actuació.