Fa algun temps, quan va sorgir el boom de la Televisió Digital Terrestre (TDT) es va crear una gran revolada. En primer lloc se'ns obligava a canviar de “model” de televisió. D’acord bé, només el model de recepció. Ens obligaven a eliminar la tan estimada televisió analògica que fins al moment teníem per a donar pas a la gran apagada analògica i així obrir la frontera del TDT, el futur.
Per fi ens acostumem a aquest futur i, de cop i volta, una vegada les televisions instauren el seu “despotisme il·lustrat”(1), ens adonem que l'única cosa que ens ofereix la TDT en aquest país és algun canal addicional però no la interactivitat que ens havien promès quan la TDT era aquesta gran desconeguda. Com sempre, anem a esclat de la resta d'Europa o països del G “aquest” (2). Ho sento, però és així, malgrat qui digui el contrari.
Però el progrés no deixa d'avançar i, amb la manca de continguts i interactivitat en les plataformes de TDT, unida als canvis socials dels últims temps, els usuaris s'han anat fixant i acostumant a d’altres mitjans, cada vegada més instaurats a la societat i amb més interacció i possibilitats: internet.
Els joves cada vegada passen menys temps davant de la televisió, crida la premsa, internet avança en usuaris i ofereix nous continguts multimèdia, les cadenes (internacionals, no estatals) obren nous canals d'internet i “el progrés” no para.
Si a això li sumem l'avanç tecnològic dels últims 5 anys i el desenvolupament de canals de comunicació interactius com la IPTV, que ens permeten escollir el tipus de continguts que volem veure sense la necessitat d'haver d'esperar a la seva emissió, el famós futur de la TDT passa per ser molt negre i, una vegada més, seguirem a la cua dels grans del G “aquest”. Perquè no ens enganyem, si tenim internet, qui necessita televisió, o fins i tot la TDT? A mi, com si li posen “ciritione”.
(1) Despotisme Il·lustrat: sistema de govern de l'antic règim europeu, dintre de les monarquies absolutes, que inclou les idees filosòfiques de la il·lustració, el lema de la qual era “Tot per al poble, però sense el poble”.
(2) Gran G: fa referència als països del G8, G7, G6 o qualsevol que sigui el nombre que segueix a la G.
18 de febrer 2009
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
0 comentaris:
Publica un comentari a l'entrada