En un post anterior, “Arriben els e-books”, apuntàvem que la comercialització a Catalunya d’aquests dispositius lectors, lleugers, fins i amb un consum mínim d’energia, obria un nou camp per a la distribució de material imprès.
Els seus avantatges es basen en la tinta electrònica, una nova tecnologia que no emet llum i permet llegir sense cansar la vista, però que, a la vegada, té la capacitat de càrrega i actualització de la informació.
Més enllà de la tecnologia actual que ja ofereix l’aspecte del paper (contrast, lluentor i angle de lectura) i de les que ja estan arribant (color, fotografies, vídeo i captura d'anotacions), les versions en un futur proper integraran la tinta electrònica amb circuits plàstics, permetent obtenir productes encara més lleugers, flexibles i enrotllables. Ja les estan desenvolupant companyies com Polymer Vision, spin-off de Philips, Epson o Plastic Logic.
Si a aquesta combinació afegim la tecnologia de comunicació digital per tal de descarregar els titulars de la darrera hora de les notícies o una novel·la a la carta, a qualsevol lloc, en qualsevol moment, podem començar a pensar que qualsevol superfície, roba, edificis, objectes de la llar,.... el món que ens envolta, amb una capa de plàstic i tinta electrònica pot convertir-se en un suport d’intercanvi d’informació.
04 de març 2009
Lletres d’e-tinta sobre plàstic flexible
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
1 comentaris:
Parlant de tot una mica, val la pena mirar aquest clip: Microsoft Sustainability
Publica un comentari a l'entrada