El teu navegador no admet frames <a href='http://www.blogger.com/home'>Accedir a la pàgina pricipal de Blogger</a>
Menú Accessible del Bloc Començament del primer article Suscripció al butlletí Arxiu del Bloc per ordre de data Índex de categories Qui som? Els resposables del Bloc Sobre accessibilitat, dreceres i opcions del Bloc

15 de desembre 2008

Estònia serà el primer país del món que permetrà el vot per telèfon mòbil.

Els ciutadans de la República d’Estònia seran els primers en poder votar mitjançant el seu telèfon mòbil. Aquesta mesura ha estat aprovada al Parlament de la república bàltica per tal de fer més fàcil als ciutadans el seu vot, esperant així que augmenti la participació electoral.

Estònia va
permetre als electors identificats electrònicament votar per Internet, en modus de prova, al 2004. El mateix sistema d'autentificació permetrà ara emetre el vot per telèfon mòbil. Aquesta nova modalitat podrà fer-se servir als propers comicis que se celebraran al 2011 així que no seria estrany que algun altre país habiliti aquest servei i pregui a Estònia el protagonisme de ser el primer.

Si fem memòria, a Espanya també s'han realitzat ja proves pilot de vot electrònic però sembla que només en tornarem a sentir a parlar quan s'acostin les properes eleccions.


En podeu trobar més informació a:
www.google.es/... estonia,+telefono+movil