El teu navegador no admet frames <a href='http://www.blogger.com/home'>Accedir a la pàgina pricipal de Blogger</a>
Menú Accessible del Bloc Començament del primer article Suscripció al butlletí Arxiu del Bloc per ordre de data Índex de categories Qui som? Els resposables del Bloc Sobre accessibilitat, dreceres i opcions del Bloc

02 de desembre 2008

Bambú i arquitectura sostenible

Ben segur que ja saben que el bambú s'utilitza des de l'antiguitat com a element de construcció per a cases, edificis i ponts. Molt probablement també coneixen el fet que a molts països amb elevada activitat sísmica, com ara Colòmbia o la Xina, el bambú o la guadua ha demostrat ser un dels elements més resistents i fiables per la seva elasticitat. Doncs això és el que ha portat a Yan Xiao, enginyer i professor a la Universitat de Carolina del Sud, a desenvolupar GluBam, un material innovador format a base de tires de bambú i amb el que es produeixen bigues i altres elements arquitectònics.

La primera estructura desenvolupada amb aquest material va ser un pont a la ciutat de Leiyang i actualment s'estan construint cases i escoles a la província de Sichuan, devastada pels terratrèmols.

A banda dels avantatges constructius, és molt important tenir present que a la Xina s'ha produït una important desforestació durant anys degut a la tala d'arbres indiscriminada de cara a la producció de fusta per a la construcció i que, d'altra banda, aquest país té una repoblació natural constant de bambú. Aquest material obre una porta a un model d'explotació forestal més sostenible alhora que a una nova indústria, font d'ingressos i llocs de treball.

Si voleu saber més sobre les possibilitats del bambú podeu visitar, entre moltes altres, aquestes pàgines:
Campodinamico.com.ar
BlogArquitectura.com
Google: arquitectura, bambú