El teu navegador no admet frames <a href='http://www.blogger.com/home'>Accedir a la pàgina pricipal de Blogger</a>
Menú Accessible del Bloc Començament del primer article Suscripció al butlletí Arxiu del Bloc per ordre de data Índex de categories Qui som? Els resposables del Bloc Sobre accessibilitat, dreceres i opcions del Bloc

10 de febrer 2009

Greenbox: tecnologia, medi ambient i eficiència energètica


Sap quanta energia consumeixen els aparells de casa seva? Sap quanta energia consumeix al mes? I la dia? I al minut?

Greenbox és una solució web que permet fer el seguiment, analitzar i gestionar el consum energètic de la seva llar i el seu impacte ambiental, bé aparell per aparell, bé en conjunt. Greenbox analitza les seves pautes de consum i recomana solucions que poden ser aplicades de mica en mica. D'aquesta forma es pot reduir la factura energètica i contribuir a reduir l'impacte ambiental fent la seva llar més eficient a nivell de consum energètic sense sacrificar l'estil i qualitat de vida.

El sistema disposa també d'un sistema d'avisos via SMS o correu electrònic que el pot alertar d'un consum inusual o fins i tot d'un canvi de tarifes. A més, en cas que els seus veïns disposin de Greenbox, es poden fer comparacions d'eficiència energètica que ajudin a compartir solucions.

Les estadístiques que aporten la gent de Greenbox semblen prou clares: si el 30% de les llars reduís el consum energètic en un 20%, s'estalviarien més de 8.000.000.000 US$ a l'any a les factures d'energia, es reduirien les emissions de CO2 en 105.000.000 tones anuals i no caldria gastar 10.000.000.000 US$ construint noves centrals elèctriques.

Actualment Greenbox és en fase de proves però sense dubte es tracta d'una idea innovadora per afrontar els reptes ambientals que tenim pel davant.

Com a curiositat: l'empresa Greenbox Technology va néixer de la mà d'alguns dels creadors de Flash, una de les solucions tecnològiques
multimèdia més populars.

Podeu llegir més sobre Greenbox a: http://getgreenbox.com/



1 comentaris:

Ferran Alvarez ha dit...

Com no, Google també.

Tan sols unes hores després d'haver publicat aquest article, llegim que Google està treballant en una versió beta d'una aplicació similar, Google PowerMeter.

Segons Google, aquesta és una de les primeres accions que volen posar en marxa per a col·laborar en un futur sostenible.

Més informació a: http://www.google.org/powermeter/index.html